Faran med kreditkort

Att ha ett kreditkort kan vara väldigt bra att ha, speciellt om man inte har tillräckligt med pengar på kontot precis när man ska handla något. Men det finns ju också en viss fara med kreditkort. Det är väldigt enkelt att bara dra kortet utan att ha någon koll på hur mycket pengar som går åt och då är det lätt att kontot blir övertaxerat. Då kostar det plötsligt mer att köpa kakan än det smakar att äta den. Kreditkort gör det även ganska lätt att handla saker på nätet. Och vi vet alla hur beroendeframkallande det kan vara att handla på nätet. Det känns billigare att handla med kreditkort på nätet, än det gör att handla i en butik. Det man oftast inte tar tar med i beräkningen är frakten. Frakten kan göra en vara dyrare att köpa över nätet. Men detta är ofta en smäll man är villig att ta bara för enkelheten som kreditkort ger i ens köpande. Enkelheten är även det som gör kreditkort så farliga. Det blir enklare och enklare att använda, yngre och yngre människor får tillgång till dem och fler blir därmed skuldsatta i unga år. Så när ditt barn ber om att få ett kreditkort, eller ett bankkort, säg nej!